info@verstedelijkingsalliantie.nl

Dat was hem alweer, de 20e editie van de PROVADA zit erop! Op 11, 12 en 13 juni stonden we met de stand van de Verstedelijkingsalliantie weer op de beursvloer van de Provada in de RAI Amsterdam. Ook deze editie was er weer eentje voor in de boeken. Heb jij het gemist of wil je terugblikken op deze mooie dagen? Je leest er alles over in onze dagverslagen!

Dag 1. Opening Provincie Zuid-Holland & lunchbijeenkomst Rijswijk
De eerste dag van de PROVADA was een groot succes! Dit jaar werd de grootste vastgoedbeurs van Nederland geopend door Chris Kuijpers, DG bij het ministerie van BZK.

Bij de stand van de Verstedelijkingsalliantie wordt deze eerste beursdag afgetrapt met een interessante presentatie van Provincie Zuid-Holland over de potentie van optoppen. Gemeente Zoetermeer volgt op met een bijeenkomst over de bruisende binnenstad: Zoetermeer New Town.

Tijdens de lunch is er een interessante lunchbijeenkomst onder leiding van gemeente Rijswijk over energie en klimaat. Om 2 uur gaan Jeanet van Antwerpen en Paul Bleumink in gesprek over het bundelen van krachten in het Innovatiedistrict in Delft.

Gemeente Schiedam sluit de dag af met een presentatie over de verstedelijking en bereikbaarheid van het SchieDistrict. 

Al met al een geslaagde eerste beursdag vol bijeenkomsten en presentaties. Op naar dag 2!
 
DSC 3813

Dag 2. Rondetafelgesprek marktpartijen
Woensdag hadden we een bomvol programma met als hoogtepunt het rondetafelgesprek met tafelgasten wethouder gemeente Den Haag en voorzitter Verstedelijkingsalliantie Robert van Asten, directeur Neprom Fahid Minhas, regiodirecteur BPD Helma Boorn en afdelingshoofd Ontwikkeling & Realisatie, directie woningbouw, Ministerie van BZK Rachel van Houwelingen. Scherpe vragen werden gesteld waarna werd geconcludeerd dat een publiek-private samenwerking kan zorgen voor een versnelling van de woningbouw. 

Verder was het programma gevuld met presentaties van gemeente Zoetermeer, gemeente Rijswijk, gemeente Delft en gemeente Schiedam. Ook werd de start van een aantal nieuwe samenwerkingen vastgelegd door ondertekeningen van projecten als Edisonpark Zoetermeer en AOK van Kesslerpark Rijswijk.

Deze tweede beursdag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel bij de stand van Den Haag en Rotterdam.

DSC 4312

Dag 3. Schiedam in the picture!
De laatste beursdag is aangebroken! Een dag die vaak wat rustiger is, maar ons programma is niet minder interessant. 

Wethouder Martina Huijsmans van gemeente Delft vertelt ons deze dag meer over gebiedsontwikkeling Kop van de Buitenhof. Na de lunch duiken we de geschiedenis van Schiedam in met een presentatie over de Glasfabriek: van toen tot in de toekomst - drager van het Distillers District Schiedam. Deze presentatie wordt opgevolgd door een bijeenkomst van Ben van de Ven over de start van Glasbuurt Oost in Schiedam. 

Deze laatste dag wordt afgesloten door gemeente Leiden met een presentatie over de Tweede Groene Ring. 

We mogen terugkijken op een geslaagde PROVADA, waarop we veel verschillende bezoekers hebben aangetrokken. Van marktpartijen tot studenten, de stand van de Verstedelijkingsalliantie trok met zijn interessante programma heel wat bekijks. Tot volgend jaar! Zien we je dan weer?

20240613 DSC 5234