info@verstedelijkingsalliantie.nl

Krapte op de woningmarkt, woningcrisis, woningtekort, allemaal kreten die we in 2023 veel hebben gehoord. Dat we moeten bouwen, bouwen, bouwen, weten we inmiddels wel. Maar hoe, waar en wanneer? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat wil de burger? 

Het verhaal van Felicia

Dit is het verhaal van young professional Felicia. Felicia woont in een studio in Schiedam, maar werkt in Rotterdam. Voor haar werk moet ze veel reizen, waarvoor ze afhankelijk is van openbaar vervoer.

Haar studio in Schiedam bevindt zich dichtbij het station en bevalt goed! Toch zou ze in de toekomst graag weer in Rotterdam gaan wonen, dichtbij familie, vrienden en haar werk. Een eigen woonruimte heeft ze daar nog niet kunnen vinden. Een woning dichtbij het station is voor Felicia een vereiste, want haar werk vraagt om mobiliteit en een hoogwaardige ov-verbinding.

Voor young professionals zoals Felica biedt de arbeidsmarkt in het Oude Lijn gebied een hoop mooie kansen. De Verstedelijkingsalliantie wil tot 2030 zo’n 70.000 tot 80.000 nieuwe banen in de directe nabijheid van woongebieden en openbaar vervoer realiseren. Juist door in de buurt van het spoor, in binnensteden te bouwen, creëren we een duurzame, bruisende metropool die economisch bloeit.

Samen bouwen we aan de toekomst van de Zuidelijke Randstad!