info@verstedelijkingsalliantie.nl

Binckhorst
Den Haag

Vlakbij de Haagse binnenstad ligt de Binckhorst. Een gebied in transformatie waarbij een moderne, vernieuwende gemengde stadswijk ontstaat voor wonen én werken.

Innovatief wonen en werken in de Binckhorst

De Binckhorst was een groot industrieterrein met drie binnenhavens langs het water van de Trekvliet. Het gebied ligt gunstig, vlakbij het centrum, de snelweg en het spoor. Door deze gunstige ligging heeft het gebied de potentie te transformeren naar een hoogwaardig woon- en werkmilieu. Dit gebeurt binnen de kaders van het door de gemeenteraad vastgestelde omgevingsplan in overleg en in samenwerking met alle betrokkenen: ontwikkelaars, ondernemers en toekomstige bewoners. De Binckhorst grenst aan het Central Innovation District (CID) van Den Haag. Dit is een economisch belangrijk gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en de Laan van NOI. Hier maakt de gemeente ruimte voor wonen, werken, studeren, winkelen en vrije tijd. In de Binckhorst kan een aanzienlijk woningbouwprogramma worden gerealiseerd voor het groeiend aantal inwoners van de stad.  De Binckhorst moet een prettige plek worden, met een goede inrichting en voldoende voorzieningen. 

Door verschillende ontwikkelingen (ontwikkelingen rond het Binck eiland, KPN gebouw en het oude SDU gebouw), is een nieuwe, diverse groep mensen naar de Binckhorst gekomen. Hierdoor ontstaat meer levendigheid. De ruige, stoere en rauwe sfeer in de Binckhorst wil de gemeente graag behouden. Rondom de Binckhaven en de bedrijfsverzamelgebouwen is veel bedrijvigheid en creativiteit. De nieuwe Rotterdamsebaan maakt de Binckhorst goed bereikbaar vanaf de snelwegen. Zo reden begin vorig jaar de eerste auto's door de Victory Boogie Woogietunnel.

SoZa sfeerbeeld 1
Binckhorst Den Haag - sfeerbeeld 1
Binckhorst Den Haag - sfeerbeeld 2, daktuin

Beeld: website Binckhorst Den Haag