info@verstedelijkingsalliantie.nl

Oostflank Rotterdam

Gemeente Rotterdam heeft grootse plannen voor de Oostflank van Rotterdam. In het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein komen circa 30.000 tot 35.000 woningen.

Rotterdam verbindt
Zuid en Oost

De bouw gaat samen met de komst van een nieuwe stadsbrug tussen IJsselmonde en Kralingen. Ook wordt er ingezet op hoogwaardig en snel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom en komt er een nieuw treinstation Stadionpark. Dankzij deze plannen worden Zuid- en Oost-Rotterdam met elkaar verbonden. Woningen, werk, scholen en andere voorzieningen worden niet alleen beter, maar ook sneller bereikbaar. Met de komst van de brug en het nieuwe openbaar vervoer ontstaan er mooie kansen om het gebied (economisch) aantrekkelijker, levendiger en sociaal veiliger te maken. De kortere reistijd betekent meer kansen voor iedereen, want er komen meer banen en opleidingen binnen handbereik. De bestaande omliggende wijken profiteren zo ook mee.

Tussen 2024 en 2027 worden de plannen voor de brug, de OV-verbinding en het station verder uitgewerkt en concreet gemaakt, in overleg met betrokken bewoners, ondernemers en organisaties.

De Oostflank is onderdeel van 1 van de 13 grootschalige NOVEX-woningbouwlocaties langs de Oude Lijn.

LOLA Studio for New Realities RAZ rotterdam alexander to zuidplein zone oostflank river park south with tidal park crop 1240x699.jpg
Studio for New Realities en LOLA Landscape Architects

Beeld: Studio for New Realities en LOLA Landscape Architects