info@verstedelijkingsalliantie.nl

Stadsas Dordt (Dordrecht) – Diztrikt (Zwijndrecht)

Stadas Dordt

Dordrecht wil in 2030 11.000 woningen bijgebouwd hebben. Daarbij laat Dordrecht de polders met rust en bouwt alleen binnen de huidige bebouwde kom. De ruimte is hier weliswaar schaars, maar Dordrecht benut de beschikbare ruimte zo goed mogelijk. Om iedereen een mooie plek om te wonen te kunnen bieden.

Dordrecht bouwt aan de toekomst. Een stad voor iedereen, voor generaties van nu en straks. Om te leren, te wonen, te werken en vooral te beleven, met meer ruimte voor groen en ondernemerschap.

Een van de plekken waar Dordrecht deze toekomst gaat bouwen is Stadsas Dordt. Stadsas Dordt is de stadsontwikkeling op en langs het spoor. Goed bereikbaar en dichtbij voorzieningen, de oude binnenstad, het water en het buitengebied. Stadsas Dordt verbindt straks meerdere ontwikkelgebieden met elkaar. Zoals het stationsgebied, de Spuiboulevard, het Maasterras en het Gezondheids- en Leerpark.

Stadsas geeft vorm aan het toekomstbestendige Dordrecht voor generaties van nu en straks.

DIZTRIKT

Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De komende tien jaar wordt het gebied groots aangepakt en opnieuw ingericht. Twee belangrijke pijlers binnen het project zijn: een positieve impuls geven aan de leefbaarheid en het realiseren van een duurzame leefomgeving.

Het nieuwe hart biedt alle ingrediënten om er heerlijk te wonen, te werken en te recreëren. Een gebied waar mensen ontspannen leven en naar elkaar omkijken. Waar kleinschalige bedrijvigheid of een kantoor aan huis mogelijk is. Waar nieuwe voorzieningen in de buurt aanwezig zijn en het levendig is op straat.

Maasterras

Bron: architectenbureau Mecanoo